Blog

image description
Mara Lange-Blikslager Mara Lange-Blikslager 30 augustus 2021

WAAROM INVESTEREN IN EEN WEBSITE ALS UW PRAKTIJK GEEN NIEUWE PATIËNTEN AANNEEMT?

Een goede website is het eerste waar ondernemers tegenwoordig aan denken bij het naar buiten treden met hun bedrijf. Bij tandartspraktijken is dit in de regel niet anders. Vooral wanneer uw praktijk nog ruimte voor nieuwe patiënten heeft, is een goed vindbare en uitmuntend functionerende website essentieel. Maar wat als uw praktijk een patiëntenstop heeft en de website dus niet als acquisitiemiddel wordt gebruikt? Ook dan is het van groot belang om tóch te investeren in een website. 

Patiënten-werving en verwerking

Er zijn diverse redenen waarom een goede website belangrijk is en nieuwe patiënten werven is hier één van. Door middel van een goed vindbare website kunnen patiënten die opzoek zijn naar een tandarts uw praktijk online vinden en zich middels een inschrijfformulier inschrijven. Een efficiënte oplossing voor beide partijen: de patiënt hoeft zich niet meer telefonisch of fysiek te melden bij de praktijk en de medewerkers binnen de praktijk kunnen de inschrijving snel en op een voor hen geschikt moment verwerken.

Belangrijk medium

Maar wat als uw praktijk vol zit en u geen nieuwe patiënten kunt verwelkomen; wat is dan de toegevoegde waarde van een gemoderniseerde website? “Een moderne website is niet alleen een manier om nieuwe patiënten te werven, het is ook bij uitstek de manier om de communicatie met uw huidige patiënten te optimaliseren. De optimale website is goed vindbaar voor zowel nieuwe als uw eigen patiënten, voorziet ze van belangrijke informatie, geeft een gunstig beeld van uw praktijk en beantwoordt een groot deel van de vragen waar de patiënt anders voor naar de praktijk zou bellen. Door deze laatste reden houden uw praktijkmanager, baliemedewerker en/of assistenten meer tijd over voor andere zaken”, vertelt Mara Lange-Blikslager, founder van marketing en communicatiebureau voor tandartspraktijken, Actum Dental.

Overstap overwegen

Een goede website dient niet alleen potentiële patiënten, maar bovenal uw huidige netwerk. In het technisch snel veranderende landschap is het daarnaast prioriteit uw website constant up-to-date te houden. Niet alleen de content (invulling) van de website zou regelmatig onder de loep genomen moeten te worden, ook de achterliggende techniek veroudert steeds sneller. In een uiterst geval is uw website zó slecht vindbaar en voorziet in dusdanig weinig informatie, dat uw eigen patiënten uw website niet kunnen vinden en een inschrijving bij een andere, beter vindbare en meer informatieverstrekkende tandarts overwegen.

Optimaliseren uw online vindbaarheid

Voor zowel praktijken die wel openstaan voor nieuwe inschrijvingen als praktijken die een patiëntenstop hebben, is een website een belangrijk communicatiemiddel. Het is de online praktijk, waar uw patiënten terechtkunnen met vragen, voor algemene beeldvorming en het delen van hun mening. Actum Dental is gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en vindbaar maken van excellente websites voor tandartspraktijken. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor het optimaliseren van uw online vindbaarheid en informatieverstrekking.

 

bekijk eerdere blogs image description

WIL JE ONZE BLOG PER EMAIL ONTVANGEN