Blog

image description
Mara Lange-Blikslager Mara Lange-Blikslager 25 november 2021

Google Ads voor tandartspraktijken: hoe het jouw praktijk kan laten groeien

Google Ads voor tandartspraktijken: waarom zijn ze zo belangrijk en welke marketing- en communicatiemiddelen zou je nog meer kunnen gebruiken? Actum Dental is gespecialiseerd in marketing en communicatie voor tandartspraktijken. Voor onze klanten werken we aan het versterken van hun merk, het vergroten van de herkenbaarheid en natuurlijk het werven van nieuwe patiënten. Veel praktijkeigenaren die wij spreken zijn op de hoogte van het bestaan van Google Ads en de mogelijkheden om hiermee traffic naar de website en inschrijvingen mee te genereren. Een deel van de praktijkeigenaren besluit dit zelf op te pakken en een ander deel schakelt de hulp in van een online marketingbureau óf een gespecialiseerd marketing- en communicatiebureau voor tandartsen. Zoals bijvoorbeeld Actum Dental

Google Ads voor tandartspraktijken; waarom?

Als tandarts wil je het liefst zo veel mogelijk patiënten van goede zorg voorzien. Sommige praktijken hebben een patiëntenstop en hebben geen ruimte voor nieuwe patiënten, maar veel praktijken hebben die ruimte nog wel. Om potentiële patiënten kenbaar te maken dat jullie ruimte hebben, is het goed om dit duidelijk te communiceren. Zo hoeven patiënten niet meerdere praktijken af te bellen voor het vinden van een plek en kan jij als tandarts inspelen op de behoefte van mensen die een tandarts zoeken. Een van de beste manieren om bovenaan in Google te verschijnen wanneer potentiële patiënten zoeken naar een nieuwe tandarts, is door het gebruik van Google Ads. Deze zogeheten Search Engine Advertising (SEA) geeft jou een streepje voor op tandartspraktijken die géén gebruik maken van Google Ads. 

Dynamisch iets

Klinkt eenvoudig toch: advertentie aanzetten en patiënten verwelkomen? In een concurrerende markt ís het echter niet zo eenvoudig. Het is namelijk goed om te bedenken dat niet alleen jullie die patiënten graag zouden willen helpen, maar jullie concurrent natuurlijk ook. De kans is dan ook groot dat je niet de enige tandartspraktijk in de regio bent die voor Google Ads heeft gekozen. Google Ads werkt met een bieding systeem, waarbij wordt gekeken naar wat jij biedt voor een plek bovenaan, in combinatie met de kwaliteit van de landingspagina. Het is daarom belangrijk om niet alleen goede en verschillende campagnes te starten, maar ook altijd te kijken naar de kwaliteit van de pagina waarop potentiële patiënten terechtkomen. Tot slot blijft het een kwestie van monitoren, analyseren en veel bijsturen. Een Google campagne is een dynamisch iets. 

Google Ads voor tandartspraktijken

Integrale aanpak

Wij hebben ervaren online marketing specialisten die zeer effectieve Google Ads campagnes voor tandartspraktijken opzetten én monitoren. Elke maand nemen we uitgebreid de tijd om te kijken hoe de campagnes van onze klanten nóg meer kunnen opleveren. Daarnaast geloven wij in een integrale aanpak, waarbij we naast Google Ads ook gebruikmaken van andere marketing- en communicatiemiddelen. Zo versturen wij voor onze klanten nieuwsbrieven, werken we aan linkbuilding, schrijven we blogs en nieuwsberichten voor op de website en stellen social media posts op. Als praktijkhouder kan jij je hierdoor volledig focussen op het leveren van goede patiëntenzorg. Alle marketing en communicatie nemen wij graag uit handen. 

Goede manier van patiënten werven

Actum Dental gelooft dat het gebruik van Google Ads voor tandartspraktijken een goede manier is om patiënten te werven, maar dat je daarnaast ook zeker aandacht voor de andere bovengenoemde marketing- en communicatiemiddelen moet hebben. Vooral in een concurrerende markt kan dat echt het verschil maken! Wij werken dan ook uitsluitend met Google Ads voor tandartspraktijken in combinatie met andere marketing- en communicatiemiddelen en zien hierdoor hele mooie resultaten voor onze klanten.

Vrijblijvende kennismaking

Zou je eens willen praten over wat onze werkwijze voor jullie praktijk zou kunnen doen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking! 

 

Contact

Neem contact met ons op via het contactformulier, mail naar [email protected] of bel naar +31 6 10899616.
bekijk eerdere blogs image description

WIL JE ONZE BLOG PER EMAIL ONTVANGEN